Munkahelyi játszmáink

Munkahelyi játszmák

Gyermek vagy felnőtt vagyok?

A családon kívül nincs is jobb tér az emberi játszmák megjelenéséhez, mint a munkahelyünk. Különböző én-állapotaink kommunikációnk, viselkedésünk során nyilvánul meg.

Leszidnak, kérdőre vonnak? Szülőként, gyermekként szólalok meg? Vagy képes vagyok a felnőtt viselkedésre?

Az Eric Berne nevéhez fűződő emberi játszmák, tranzakciók és az én-állapotok leginkább a hierarchikus munkavégzés rendszerében, a vezető és beosztott közötti kapcsolat során figyelhetjük meg.

Amikor vezetőnk nem partnerként kezel minket, legtöbbször a számon kérő szülő hangján szólít meg, úgy, ahogy emlékeink szerint a szüleink szidtak le kiskorunkban. Ilyenkor, ha nem tudatosan felnőttként reagálunk, egyszer csak azt vesszük észre, hogy gyermeki énünk kerül előtérbe, s hasonló érzéseket, viselkedési sémákat produkálunk, mint gyermekkorunkban. Tranzakció során az egyik fél felajánl egyfajta kommunikációt és mi reagálunk rá tanult és a belénk ivódott formában. Egyértelmű, hogy miután leszid bennünket főnökünk, ő akkor gyermeki mentegetőzést, bocsánatkérést vár, de meglepődhet, amikor egy felnőtt választ kap.

Hogy mi a különbség? Például, ha így szólunk, „bocsánat legközelebb nem fog előfordulni”, akkor a kisgyermek hangján szólalunk és vezetőnk még rá is tud tenni egy lapáttal a „remélem is, mert különben bajok lesznek” mondatával. Ellenben amikor felnőttként szólalunk meg, „igen tudom, hogy elrontottam, most oldom meg a problémát”, akkor legfeljebb a „rendben” választ fogjuk hallani. Eredménye, hogy nem alázkodunk meg, büszke felnőttként felelősségteljesen vállaljuk hibáinkat és ezt közvetítjük vezetőink felé is.

Természetesen nem csak vezető és beosztott között alakulhatnak ki rendszeres játszmák. Kollégaként egymás között is játszhatjuk őket. Nehezebb időszakok idején, amikor több konfliktus van egy szervezetben, rendszerint több „megmondó” és felelősségtologató ember kerül a felszínre. Hibák esetén egymásra mutogatás és felelősségáthárítás is megjelenhet, amely szintén inkább a gyermek és felnőtt játszmát mutatják, mintsem a felnőtt, partneri kommunikációt. Pedig mennyivel jobban éreznénk magunkat munkahelyünkön, ha képesek lennénk rálátni játékunkra és tudatosan megváltoztatni kommunikációnkat, viselkedéses reakcióinkat!

„Ha rajtakapod magad, hogy megint egy berögzült viselkedési minta alapján cselekszel, írd le pontosan, mi az! Ez segít tudatosítani, majd megszabadulni tőle.” (Lucien del Mar)

Az oldal elejére