Beilleszkedés felsőfokon

munkahelyi beilleszkedés

Hogyan viselkedjünk egy új munkahelyen?

Mindnyájunkkal előfordult már, hogy új munkahelyen, új emberekkel, új feladatokkal találkoztunk. Mi az, amit érdemes megfigyelni? Hogyan boldoguljunk a beilleszkedési időszakban?

Új munkahelyünkről az első információk már a kiválasztási folyamat során eljutnak hozzánk, az első napokban pedig észrevesszük, hogy a már ott dolgozó kollégák, mennyire figyelnek egymásra, társas kapcsolataikra és legfőképp megtapasztaljuk, mennyire figyelnek ránk. Van-e segítőnk, akitől az információkat megkapjuk, vagy magunknak kell utánajárnunk és beszerezni azt.

Igyekezzünk mindent megfigyelni, mielőtt kreatív ötleteinkkel hirtelen előállnánk és megsértenénk a már megszokott állapotokat, esetleg személyesen is megbántanánk másokat. Legyünk kedvesek, barátságosak miközben tesszük a dolgunkat és igyekezzünk feltérképezni a vállalati kultúra jellemzőit. Figyeljük meg a kommunikációt, mennyire direkt utasító, vagy inkább kérő.

Milyen a ritmus? Lassan, kényelmesen vagy inkább dinamikusan pörgősen végzik kollégáink a munkájukat, s mindez hogyan illeszkedik személyiségünkhöz. Látogassuk a főbb szociális helyiségeket; a büfé, az ebédlő alkalmas helyszín a tájékozódásra, az információk begyűjtésére.

Fogjuk, fel tapasztalati tanulásnak az illeszkedést és óvakodjunk a meggondolatlan és megalapozatlan kritikáktól. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet véleményünk, de ügyeljünk a hogyanra. Hogyan mondjuk el véleményünket, hogyan viselkedünk a közvetlen kollégáinkkal, hogyan beszélünk a vezetőnkkel, hogyan öltözködünk, hogyan, milyen stílusban e-mailezünk, telefonálunk.

Nagyobb szervezetekben jellemző, hogy az új kollégák orientációs programon vesznek részt illetve különböző tájékoztató dokumentumok segítik a beilleszkedést. Általános és egyéni szakaszra különíthető el a program, az általános szakasz minden új kollégának szól, míg az egyéni a munkakörhöz igazodik.

Jellemzően a közvetlen vezető feladata a beilleszkedés segítése és a munkavégzéshez szükséges feltételek megteremtése. Nemcsak a mi számunkra, hanem a szervezet számára is fontos, hogy az új dolgozó viszonylag rövid idő alatt pozitív viszonyba kerüljön munkájával, kollégáival, vezetőivel.

Nem szerencsés, ha az új kolléga a beilleszkedési nehézségek miatt, a nem megfelelő körülmények hatására inkább továbbáll. A feladatokba történő gyors és intenzív bedolgozás hatással van a szervezet teljesítményére, költségeire, ezért is fontos, hogy az új dolgozókat ne hagyjuk magukra, hanem célzott bevezető intézkedésekkel integráljuk mind a szervezet, mind az új munkakör tekintetébe.

 

Az oldal elejére